Toelichting:

 

Door Wonen in Vlaanderen werd aan de Woonmaatschappijen met het oog op de start van het CIR een zogenaamde freezeperiode opgelegd. De freezeperiode impliceert het volgende: Vanaf 2 januari 2024 kunnen kandidaat-huurders zich inschrijven voor een sociale woning via het CIR.

Daarom zal er vanaf vrijdag 17 november 2023 om 17u. t.e.m. dinsdag 2 januari 2024 om 7u59 een freezeperiode worden ingelast. Tijdens deze periode zullen kandidatendossiers niet meer gewijzigd worden.  

 

Inschrijvingen: Wil je inschrijven, dan moet je met de volgende zaken rekening houden:

 

Kandidaat-huurders kunnen tijdens de freezeperiode nog inschrijven op papier – op basis van een inschrijvingsformulier – en het dossier wordt vervolgens bijgehouden tot 1/01/2024 om vanaf dan ingevoerd te worden met een inschrijvingsdatum die in het verleden ligt. 

Vanaf 2/01/2024 zal je als kandidaat-huurder zelf jouw inschrijving kunnen aanpassen in het CIR (bv. voorkeur gemeente, gezinssamenstelling,…)

 

Toewijzingen:

 

Tijdens de freezeperiode mogen de Woonmaatschappijen geen toewijzingen opstarten of afronden. Lopende toewijzingen worden afgerond vóór de start van de freezeperiode. 

 

Voor meer info over het Centraal Inschrijvingsregister, kan je contact opnemen met ons via het algemeen nummer of op onderstaande link klikken. 

https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/huren-en-verhuren/sociaal-huren-en-verhuren/inschrijven-voor-een-sociale-woning-vanaf-2-januari-2024