Hoe stel ik mij kandidaat?

Als je een sociale woning of bouwgrond wilt kopen, moet je ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar je wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning of bouwgrond wilt kopen.

Om in te schrijven, vul je het formulier in dat je hier kan downloaden. Daarna bezorg je het formulier, samen met de documenten die voor jou van toepassing zijn aan de Tieltse Bouwmaaschappij. Dit formulier kan je volledig ingevuld en ondertekend terugbezorgen per mail. (Zorg er voor dat de formulieren duidelijk leesbaar blijven.) Je kan deze formulieren ook per post bezorgen in onze zwarte brievenbus aan de gevel van ons kantoor (kant Sint Michielstraat).

Twijfel je bij het invullen van het inschrijvingsformulier of wens je wat meer informatie? Neem dan contact op met de Tieltse Bouwmaatschappij. Dit kan steeds via het meldingsformulier van deze website (klik hier).

Wij controleren daarna jouw inschrijving. Van zodra jouw dossier volledig is en het inschrijvingsgeld betaald werd, ontvang je van ons het inschrijvingsbewijs.
 

Inschrijvingsregister

Je kan doorlopend inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen of gronden zijn in de gemeente van jouw voorkeur, kan je je inschrijven. Je mag in zoveel registers inschrijven als je wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaal je 50 euro, die je nadien bij een aankoop terugkrijgt.

Per register waarin jij je inschrijft, krijg je een inschrijvingsbewijs met de vermelding van je inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. 

Minstens in de oneven jaren (2021, 2023, …) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of jouw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als je niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we jouw kandidatuur.
 

Jouw gezinssituatie

Je kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Ben je nog getrouwd, maar ga je scheiden? Of ben je samenwonend maar ga je uit elkaar? Dan kan je individueel inschrijven. Jouw echtgenoot of partner mag de sociale woning of bouwgrond dan niet mee kopen en de woning niet mee bewonen.